ידית ארוכה להוצאת פויקה מהאש

30.00

  • מומלץ לשימוש בסירי הפויקה הקטנים (מפויקה מס' 1/4 ועד פויקה מס' 2)
  • מבית המותג S.A.P
  • זמן אספקה : 3- 4 ימים
  • משלוחים לכל הארץ : 50 ₪
  • איסוף עצמי – ללא עלות
  • תשלום מאובטח באתר
  • אורך  43  ס"מ

 

בחר/י כמות

מידע נוסף

משקל 0.25 ק"ג

ידית ארוכה להוצאת פויקה מהאש

30.00

  • מומלץ לשימוש בסירי הפויקה הקטנים (מפויקה מס' 1/4 ועד פויקה מס' 2)
  • מבית המותג S.A.P
  • זמן אספקה : 3- 4 ימים
  • משלוחים לכל הארץ : 50 ₪
  • איסוף עצמי – ללא עלות
  • תשלום מאובטח באתר

בחר/י כמות

מידע נוסף

משקל 0.25 ק"ג

הנחיות תחזוקה לפני השימוש ראשון בסיר פויקה

  1. סירי הפויקה מגיעים כשהם מצופים בווקס , ע”מ למנוע חלודה (החומר אינו רעיל אך מטעמי ניקיון יש להסירו)
  2. להסרת ציפוי הווקס יש למלא את הכלי כדי 4/5-3/4 במים ולהרתיח למשך של כ 20 דקות, בזמן ההרתחה יש להכין שני חצאי מגבת+ רצועה של 30 ס"מ סקוטש (אדום/ירוק),סבון כלים ושמן מאכל צמחי שאינו שמן זית .
  3. הוציאו את הסיר, עם המים החמים לחצר/מרפסת ונגבו את הצד החיצוני בעזרת חצי מטלית/מגבת ישנה כאשר המים החמים עדיין בתוך הסיר. (הדונג ירד בקלות רבה יותר ככל שהסיר יהיה חם יותר).אין להשתמש בסקוטש או ברזלית לניקוי הצד החיצוני של הסיר אלא עם מטלית בלבד.
  4. נקו את הצד הפנימי של המכסה (שחם עדיין מאדי המים) עם סקוטש וסבון שוטפים ומנגבים אותו.
  5. שפכו את המים מהסיר, ונקו טוב טוב את פנים הסיר עם סקוטש וסבון שוטפים ומנגבים אותו.
  6. יש להניח את הסיר והמכסה  (בנפרד) לאחר הניגוב, על מקור חום (גז, מדורה, גחלים, תנור)למשך מספר דקות ע”מ לקבל ייבוש מוחלט.
  7. מרחו שכבה דקיקה של כל שמן בישול למאכל (ספריי או כמה טיפות שמן, אך לא בשמן זית), בחלק הפנימי של הסיר ובתחתית המכסה.
  8. הכניסו את הסיר (פתוח כשהמכסה לצידו) לתנור (פויקה 5 4 ומעלה לאש/גחלים ל 40 דקות לפחות) לחום של 175 מעלות למשך כשעה.
  9. בצעו פעולה זו, פעם אחת בלבד לפני השימוש הראשון.

לצפייה בסרטון הנחיות טיפול ראשוני בסיר פויקה לחצו כאן

 

תחזוקת קבע

  1. לצפייה בסרטון תהליך הניקוי לאחר בישול בסיר פויקה, לחצו כאן
  2. לניקוי סיר הפויקה ניתן להשתמש בסכין, כף, סקוטש או ברזלית.

ברזל יציקה הינו חומר קשה ולכן לא יגרם כל לסיר כל נזק. 

אסור להשתמש במדיח כלים, או ספריי ממיס שומנים.

  1. נקו עם מטלית בלבד את הצד החיצוני של כל כלי ע”מ לשמור על ההשחמה החיצונית.
  2. עם סיום הבישול והארוחה יש לשטוף היטב את הכלי במים חמים, סקוטש וסבון כלים לנגב וליבש היטב מיד לאחר השטיפה .(אין לשטוף בשום אופן במי ים)
  3. חובה להניח את הכלי לאחר הניגוב, על מקור חום (גז, מדורה, גחלים, תנור) למשך מספר דקות ע”מ לקבל ייבוש מוחלט.
  4. שמנו את פנים הסיר ותחתית המכסה בשמן בישול, (אפשרי ורצוי בספריי שמן מאכל).
  5. אין להשאיר אוכל בכלי למשך לילה או יותר מכך. (אם אין מים בזמינות לשטיפה, יש להוציא את שאריות האוכל שנשארו ולשרוף את היתרה על המדורה, ובבית להמשיך את תהליך הניקוי: מלאו 1/4 סיר במים וסבון הרתיחו כ10 דק' לריכוך השאריות  וממשיכים בניקוי ע"פ סעיף 5-6).
  6. בתנאי לחות יתכנו כתמי חלודה על הסיר. ניתן להסירם ע”י התזת שמן (ספריי) על אזור החלודה ולאחר כ 2-3 שעות יש לשפשף בעזרת סקוטש/מטלית משומנת ולאחר מכן לנגב במטלית יבשה.
  7. יש לאחסן את ציוד הפויקה במקום מאוורר יבש.

הכלים עשויים מברזל יציקה (חומר קשה ופריך בדומה לזכוכית) ולכן הוא שביר. אין להשליך או להפיל את הפויקה וכן בעת העמסתו ברכב יש להניח אותו על פתחו ולא על הרגליים.

אין אחריות לחלודה ולשבר מכני

משלוחים:

  • דואר שליחים – 50 ₪.
  • יחידת משלוח מוגדרת כחבילה במשקל מירבי של 20 ק"ג.
  • זמן האספקה: כ- 3 עד 4 ימי עסקים.
  • משלוחים לכל הארץ.
  • איסוף עצמי ללא עלות ועד כ – 6 שעות אספקה.
  • עם סיום הכנת ההזמנה באיסוף עצמי, תשלח הודעת סמס ללקוח כי המשלוח מוכן לאיסוף, ההודעה תכלול מיקום מדויק של הימצאות החבילה.

 

 ביטול עסקה והחזרת פריטים:

  • באפשרותו של הקונה באתר לבטל את העסקה בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן.
  • במידה ובחרת לבטל את העסקה, רשאי האתר לגבות מהרוכש דמי ביטול בשיעור של עד 10% ממחיר המוצר או 100 ₪ (סכום זה מגלם את עמלת הגבייה והחזרת הכסף לברת האשראי), ע"פ הגבוה מביניהם. כמו כן חייב הרוכש להחזיר את המוצר אל המוכר, על חשבונו, תוך 14 יום מיום קבלת הודעת הביטול. המוצר יוחזר באריזתו המקורית, שלם, ללא כל פגיעה או נזק וללא שנעשה בו שימוש.
  • האתר רשאי לבטל עסקה במידה ונפלה באתר טעות קולמוס באשר לתיאור המוצר ו/או מחירו.
  • מוצרים אשר אזלו מהמלאי – במצב כזה, נציע לך מוצר חלופי, אם תסכים לרכוש את המוצר החלופי, יבוצע עדכון של הזמנתך. במידה ולא הזמנתך תבוטל וכספך יוחזר מיידית.

 

שמירה על פרטי הלקוחות ואבטחת נתונים:

  • על מנת לבצע פעולה באתר, יש צורך במסירת פרטים אישיים וכן פרטי כרטיס אשראי.
  • מסירת פרטי כרטיס האשראי יכולה לעשות דרך האתר (כחלק מפעולת הקנייה), או שניתן לבקש שנציג טלפוני יחזור אליך לצורך קבלת פרטי כרטיס האשראי והשלמת העסקה.
  • אנו משתמשים בטכנולוגיות הצפנת מידע מתקדמות(SSL) , על מנת לשמור על פרטיות המידע בעת ביצוע רכישותיך בחנות
  • הננו מתחייבים לשמור על דיסקרטיות מלאה בכל הקשור לפרטיך האישיים ומידע אודות המוצרים שרכשת. כמו כן האתר מתחייב לא לעשות כל שימוש בפרטים, ו/או להעבירו לכל גורם אחר.

פויקה 1/4 =  1 ליטר

פויקה 1/2 = 1.8 ליטר

פויקה 3/4 = 3.4 ליטר

פויקה 1 = 4 ליטר

פויקה 2 = 5.5 ליטר

פויקה 3 = 8 ליטר

פויקה 4 = 10 ליטר

פויקה 5 = 12.5 ליטר

פויקה 6 = 14 ליטר

פויקה 7 = 17 ליטר

פויקה 8 = 22 ליטר

פויקה 14 = 36 ליטר

פויקה בנוסח דרום אפריקה  מתכון לפויקה מס' 3

מצרכים:

  • 14 חוליות צוואר כבש
  • 250 גרם בקר קוביות אסאדו
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 ק"ג תפו"א חתוכים לרבעים
  • כרוב קטן מחולק לשמיניות
  • חצי לימון
  • טימין
  • רוזמרין
  • מלח
  • פלפל
  • שמן בישול.

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל, חוליות הצוואר וקוביות האסאדו בשמן עמוק, תוך כדי בחישה, למשך 30 דקות.
  2. סוגרים את המכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית לעוד 45 דקות.
  3. בוחשים ומוסיפים את תפו"א ומעליהם את קוביות הכרוב. מוסיפים את התבלינים, סוחטים את הלימון ויוצקים חצי ליטר מים.
  4. ממשיכים לבשל על אש קטנה (גחלים בלבד) עוד כשעתיים, תוך הקפדה שיש מספיק נוזלים בסיר.

מומלץ להגיש עם אורז חום במחית דלעת וקינמון מתוק.

אפשר להשתמש בחוליות זנב שור במקום צוואר הכבש, ברם, בשני המקרים הבשר צריך בגמר הבישול להפרד בנקל מהעצם.

אושפלו לפויקה (מתכון לפויקה מס' 2 – 6 סועדים)

מצרכים:

12 שוקי עוף

3 בצלים קלופים וקצוצים

10 גזרים קלופים וחתוכים לחצי לאורכם

3 כוסות אורז שטוף

6 כוסות מים

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השוקיים כעשר דקות עד להשחמה.
  3. מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן כחמש דקות נוספות.
  4. מוסיפים את האורז והתבלינים ויוצקים 6 כוסות מים.
  5. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על גחלים בלבד כ-45 דקות תוך בדיקה אם חסרים נוזלים. 
  6. מומלץ להגיש על מגש גדול כשהאורז בתחתית ועליו הגזר והשוקיים.

מתכון לעוף בשקדים ואגוזים (מתכון מומלץ לפויקה מס" 3)

מצרכים:

2 עופות או 2 ק"ג בשר

2 בצלים גדולים

6 גזרים,סלרי

1ק"ג תפו"א

1 ספל אפונה או שעועית ירוקה

חופן שקדים מרוסקים או אגוזי מוסקט

מלח

פלפל

2 ראשי שום,כוסברה או פטרוזיליה

אופן ההכנה

  1. מחממים את הסיר עם שמן ומטגנים את הבצלים
  2. מזיזים את הבצלים, הצידה לדפנות ומשחימים את הבשר, מזיזים ומטגנים את התפ"א.
  3. מומלץ להניח בתחתית הסיר כמה עלי כרוב לשיפור הטעם ומניעת הדבקות האוכל לתחתית.
  4. מחזירים את הבצל, הבשר ,התפ"א ושאר הירקות לסיר
  5. ממיסים התבלינים ב 4 כוסות מים לפחות ויוצקים מסביב.
  6. מבשלים על אש מבעבעת שעה עד שעה וחצי כאשר בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים (לא פחות מ-1/3 גובה הסיר)

מתכון צימחוני   (מתכון לפויקה מס' 2)

מצרכים:

שעועית יבשה

חומוס

חיטה

גריסי פנינה

בורגול (ניתן לשלב ולגוון בכל הרכב) עד לכמות של 3 כוסות לפני השרייה.

4 תפו"א

3 גזרים או בטטות

3 בצלים קצוצים

מרגרינה (או חמאה או שמן זית)

3 כפות אבקת מרק (ללא חומרים משמרים)

כף מלח

כף פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

 אופן ההכנה:

  1. משרים את הקטניות מבעוד מועד (רצוי לילה שלם).
  2. מחממים בפויקה את השמן (או המרגרינה) ומטגנים את הבצל.
  3. מעליו שמים את הקטניות ומוסיפים את התפו"א רחוצים וחצויים וכן את יתר הירקות (הבטטות תמיד למעלה)
  4. ניתן להוסיף צרור פטרוזיליה או כוסברה (למי שאוהב).
  5. ממיסים את התבלינים במים ויוצקים עד שבתבשיל כמעט מכוסה.
  6. בשלב זה מביאים את המים לכדי בעבוע למשך 20-30 דקות, ולאחר מכן ממשיכים באש נמוכה (גחלים בלבד) עוד כשעה ומעלה.
  7. מומלץ לשים בתחתית הסיר כמצע עלים של כרוב, למניעת הדבקות הקטניות ולשיפור הטעם.
  8. מתכון זה מתאים לחמין צמחוני, לבישול ארוך במשך הלילה יש להקפיד שלפחות שליש גובה הסיר יכיל נוזלים.

מתכון ללחם בסיר פויקה –  צביקה

מצרכים לבצק – ארבע כיכרות קטנות. (שני סירי פויקה לחם)

1/2 ק"ג קמח שמרים או לחילופין להוסיף לקמח רגיל כפית וחצי שמרים יבשים

2 כפיות מלח

2.5 כוסות מים או לפי הצורך

מעט שמן זית, חמאה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח, המלח והמים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה לערך (אטום היטב)
  2. כשהבצק מוכן חותכים אותו לארבעה כדורים ומשמנים היטב בשמן זית.
  3. משמנים את דפנות ותחתית הפויקה לחם ומניחים אותו על הגחלים למשך כ 7-9 דקות ע"מ שיתחמם.
  4. מוציאים את הפויקה  מהגחלים ומניחים בתוכו שני כדורים . כל זאת נעשה כשהפויקה  חם ומשומן היטב. לא יזיק למרוח בנדיבות מעל הבצק חמאה או מרגרינה מומסת.
  5. סוגרים את הסיר ומניחים אותו חזרה על הגחלים ל-10-12 דקות נוספות.
  6. פותחים את המכסה ובודקים בעזרת שיפוד עץ באם כבר אפוי בפנים, במידה וכן מורידים מהאש ונותנים לו לנוח בסיר עוד כמה דקות.

לקוחות שקנו מוצר זה, התעניינו גם במוצרים הבאים: